Een burnout is geen ziekte. Toch is iemand met een burnout of ‘hikkend’ tegen een burnout aan niet in staat om te werken. Een werknemer voelt zich vaak schuldig en de werkgever kampt met onderbezetting en een hogere werkdruk.
Bij een burnout richt ik me daarom niet alleen op de werknemer, maar ook op de werkgever. Ik zoek hierbij naar de juiste balans, waarbij enerzijds de werknemer kan herstellen en zich weer lekker zal gaan voelen en anderzijds de werkgever zo snel mogelijk zijn of haar werknemer weer (volledig) aan het werk heeft.
Een burnout is een proces dat vaak al lange(re) tijd gaande is. Het is een proces dat bestaat uit een aantal fasen. Voor alle fasen geldt: de symptomen, zoals lichamelijke en/of psychische klachten, zijn signalen dat er écht iets veranderen moet. Niet alleen op de korte termijn, maar om herhaling of terugval te voorkomen én op de lange termijn werkelijk herstel te genereren, is verandering noodzakelijk. Verandering in denken én doen.
Afhankelijk van de fase waarin iemand zit of het aantal fasen dat iemand al doorlopen heeft, stel ik een Plan van Aanpak op. Dit is voor iedereen anders en is dus maatwerk.
Werkelijk herstellen van een burnout kan iemand namelijk niet alleen.
In het re-integratietraject acht ik open communicatie belangrijk en het heeft dus mijn voorkeur te overleggen met bedrijfsarts en/of werkgever. Zodat eenieder een herstel-bevorderende bijdrage kan leveren. Deze werkwijze heeft inmiddels al tot vele succesvolle reïntegraties geleid.
Het Plan van Aanpak bestaat gemiddeld uit 10 sessies en voor prijzen verwijs ik naar prijzen.